این روزها تو خیلی از کتابها تصویری میبینیم که با اسم QR کد یا کد هوشمند شناخته میشن، درست شبیه همین تصویری که پایین میبینین:
اما وقتی این تصویر رو میبینیم دقیقاً باید چی کار کنیم؟
ما تو انتشارات پویش، به خاطر کاهش هزینههای دانشآموزها، کاهش مصرف کاغذ، کاهش مصرف مواد پلاستیکی از این QR کدها استفاده کردیم.
باید بهتون بگیم که هدف ما برای استفاده از QR کد تو کتابهای مختلفمون متفاوت بوده که در ادامه هدفهامون رو به تفکیک هر کتابی که QR کد داره براتون توضیح میدیم:
تو کتابهای 50 آزمون هوش کلامی ششم و نهم ما برای گنجینهی واژگان و ضربالمثل این کتاب از QR کد استفاده کردیم، این یعنی شما با اسکن کدی (شبیه اون چیزی که بالاتر دیدین) که تو کتاب هست، میتونین به فایل PDF واژنامه و ضربالمثل این کتاب دسترسی داشته باشین. اینطوری هم تو مصرف کاغذ صرفهجویی شده (چون واژگان و ضربالمثل به انتهای کتاب اضافه نشده) و هم هزینهی دانشآموز کمتر میشه چون دیگه مجبور نیست هزینهی کاغذ استفاده شده برای واژگان و ضربالمثل توی کتاب رو پرداخت کنه.
هدف استفاده از QR کد تو این دو کتاب، ارائهی فیلمهای آموزشی رایگان در اختیار دانشآموزانی بود که کتاب را خریداری میکردند. قبلاً فیلمهای آموزشی در قالب CD و DVD به دانشآموزان ارائه میشد که نه تنها هزینهی مضاعفی بابت بستهبندی اون باید پرداخت میکردن، بلکه امکان دسترسی به اون رو در هر جایی نداشتن.
شما تو این کتابها جلوی هر بخش یه QR کد میبینین که با اسکن اون از طریق اسکنرهایی که لینک دانلودش در ادامه اومده میتونین وارد سایت ما بشین و فیلمهای آموزشی رو به صورت رایگان ببینین.
تو کتاب هوش جامع نیترو هم از QR کدها برای فیلمهای آموزشی مباحث مختلف آزمون تیزهوشان استفاده شده. شما با دیدن این فیلمها انگار که یه دورهی آموزشی رایگان برای قبولی در آزمون تیزهوشان رو گذروندین.